Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики протягом дня були найактивнішими поблизу Донецька − штаб АТО


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 22 серпня 2015 року
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 22 серпня 2015 року

Бойовики протягом дня у неділю були найактивнішими поблизу Донецька. Про це повідомили у прес-центрі АТО.

Зазначається, що загалом 22 серпня з опівночі і до 18 години ситуація в зоні АТО залишалася стабільною. «Незаконні збройні формування, провокуючи вогонь у відповідь, продовжили обстріли наших позицій використовуючи переважно стрілецьку зброю», − додали у штабі АТО.

«Вже традиційно, найбільш активними бойовики були поблизу Донецька. Порушуючи мінські домовленості, близько 1 ночі, окупанти зі 120-міліметрових мінометів били по наших позиціях у Кам'янці, а по силах АТО в Авдіївці працювала 122-міліметрова артилерія», − йдеться у повідомленні.

Також у штабі АТО зазначили, що майже о 6 ранку з озброєння БМП і стрілецької зброї обстрілювали Опитне. А о 13:15 під мінометний вогонь потрапили українські позиції в Красногорівці.

«На Луганщині зі сторони населеного пункту Привітне бойовики з артилерії калібру 152 міліметри били по українських оборонних рубежах у Щасті. А о 3:40 диверсійно-розвідувальна група ворога невдало намагалася обійти наш опорний пункт у Кримському», − сказано у повідомленні.

Зазначається, що на артемівському напрямку з 6 ранку і до 18 години найманці 5 разів обстрілювали з гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї селище Луганське.

«У відповідь на провокації ворога Збройні Сили України, суворо дотримуючись мінських домовленостей, вогонь відкривали лише у випадках прямої загрози життю наших військовослужбовців і тільки з озброєння, калібр якого не перевищує 100 міліметрів», − зазначили у прес-центрі.

Просепаратистські сайти інформують про вибухи на Луганщині в місті Первомайську і селі Калиновому – ці населені пункти розташовані впритул до лінії контакту в районах Попасної та Золотого. Також сепаратисти повідомляють про артилерійські дуелі в Донецьку та його околицях.

Протягом перших чотирьох днів цього тижня як українська сторона, так і сепаратисти повідомляли про зменшення інтенсивності протистояння на Донбасі.

XS
SM
MD
LG