Доступність посилання

ТОП новини

В зоні АТО знизилася кількість порушень перемир'я − ОБСЄ


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Кількості порушень режиму припинення вогню в районі Донецька, в Луганському регіоні та в районі Маріуполя дещо знизилася. Про це повідомляє Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Українії.

«Відзначається зменшення кількості порушень режиму припинення вогню в районі донецького аеропорту. Також зниження напруженості спостерігається на схід від Маріуполя. Спостерігачі не зареєстрували порушень припинення вогню в Луганському регіоні», − йдеться в заяві прес-служби ОБСЄ за 21 серпня, оприлюдненій сьогодні.

Спостерігачі зафіксували поблизу Донецька десятки вибухів і пострілів.

«Кількість порушень режиму припинення вогню в районі зруйнованого аеропорту зменшилася в порівнянні з попереднім днем. Всього було чутно 35 розривів і пострілів з легкої стрілецької зброї вранці за 2-7 км від спостережної позиції і 44 випадки в другій половині дня», − йдеться в повідомленні

За даними спостерігачів, у районі селі Старогнатівка, що перебуває під контролем Києва, ситуація спокійна, за винятком повідомлень про декілька вибухів і пострілів. Як заявив спікер АП з питань АТО Олександр Мотузяник, на маріупольському напрямку ситуація залишається надзвичайно складною.

Протягом перших чотирьох днів цього тижня як українська сторона, так і сепаратисти повідомляли про зменшення інтенсивності протистояння на Донбасі.

XS
SM
MD
LG