Доступність посилання

ТОП новини

У Херсоні на День Державного прапора відкрили меморіал героям Небесної сотні та героям АТО


Відкриття Меморіалу «Слава Україні!» на честь героїв Революції гідності та хода у вишиванках стали головними подіями під час святкування Дня Державного прапора в Херсоні.

На церемонії відкриття Меморіалу «Слава Україні!» на честь героїв Революції гідності були присутні представники обласної та міської влади, громадськості, духовенства, військовослужбовці, які брали участь у бойових діях у зоні проведення АТО.

На меморіалі також відведене місце для портретів шістдесяти дев’яти мешканців Херсонської області, які загинули під час проведення антитерористичної операції на сході України.

За словами міського голови Володимира Миколаєнка, міська влада має намір оголосити конкурс на проект пам’ятника «Героям слава!», який хоче встановити біля меморіалу наступного року під час святкування 25-ї річниці незалежності України.

Після церемонії відкриття меморіалу її учасники та мешканці міста, які приєдналися до них пізніше, пройшли ходою до набережній на проспекті Ушакова, де відбувся святковий концерт.

23 серпня, в неділю, Україна святкує День Державного прапора.

Це свято було засноване 2004 року на честь події 23 серпня 1991 року, коли синьо-жовтий прапор група народних депутатів урочисто внесла до сесійної зали Верховної Ради тодішньої УРСР. 2009 року була запроваджена церемонія урочистого підняття Державного прапора цього дня.

XS
SM
MD
LG