Доступність посилання

ТОП новини

Чубаров закликає Меркель і Олланда вжити заходів для відновлення цілісності України


Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликає Німеччину та Францію вжити дієвих заходів щодо відновлення територіальної цілісності України. Про це йдеться у його зверненні до канцлера Німеччини і президентів України та Франції напередодні їхньої зустрічі, яка запланована на 24 серпня в Берліні.

«В окупованому Росією Криму нависла пряма загроза самого існування кримськотатарського народу – корінного народу Криму, який виступив у лютому-березні 2014 року з мітингами і протестами проти вторгнення російських військ», – мовиться у зверненні Чубарова, опублікованому у неділю, 23 серпня.

«Багаточисленні заяви міжнародних організацій, включаючи ООН, Євросоюз, Раду Європи та ОБСЄ, а також лідерів різних держав з висловленням занепокоєння і закликами дотримуватися прав кримськотатарського народу та інших жителів Криму залишаються без уваги з Росії», – наголошує Чубаров.

Росія анексувала Крим в березні 2014 року. Країни Заходу не визнають анексію і запровадили низку економічних санкцій проти Росії.

XS
SM
MD
LG