Доступність посилання

ТОП новини

Українці у Празі святкують День Прапора та День Незалежності


Українці у Празі святкують День прапора та День незалежності
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:43 0:00

Українці у Празі святкують День Прапора та День Незалежності

Українська діаспора та солідарні з нею чехи у Празі відзначили День Прапора та День Незалежності України. У неділю, 23 серпня, люди зібрались на одній із центральних площ міста біля греко-католицького храму святого Климента, вдягнуті у вишиванки та патріотичні футболки, тримаючи в руках державні прапори.

Згодом українці та чехи ходою вирушили до пам’ятника Тарасу Шевченку, щоб покласти квіти. Дорогою люди співали народних пісень, серед них – «Ой у лузі червона калина».

Посол України у Чехії Борис Зайчук, звертаючись до українців, закликав до хвилини мовчання за тими, хто загинув, захищаючи державний суверенітет та незалежність України.

Один із учасників урочистої акції Сергій зауважив, що на тлі подій в Україні державні свята тепер сприймає інакше.

«Живу тут уже понад 20 років. І це свято не змінюється залежно від того, чи живеш в Україні, чи за кордоном. Можливо, навіть більше відчувається на тлі того, що відбувається», – сказав він.

У Чеській Республіці українська громада посідає 1-е місце за кількістю, перевищуючи словацьку, в’єтнамську та російську. Наразі у Чехії за офіційними даними живе близько 130 тисяч українців.

Україна святкує День Незалежності 24 серпня – цього дня 1991 року Верховна Рада ухвалила Акт проголошення незалежності України.

XS
SM
MD
LG