Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ: День Прапора відзначають акцією «Прапор у твоєму вікні»


День Прапора у Дніпропетровську, 23 серпня 2015
День Прапора у Дніпропетровську, 23 серпня 2015

У Дніпропетровську День Державного прапора України відзначають акцією «Прапор у твоєму вікні». Влада запропонувала жителям області цього дня вивісити синьо-жовту символіку. На заклик відгукнулись жителі Дніпропетровська, співробітники державних і комерційних закладів, які у суботу, 23 серпня, повивішували українські прапори у вікнах, на балконах та на фасадах будівель.

Найбільше синьо-жовте полотнище цього дня прикрашає будівлю Дніпропетровської облдержадміністрації – 22 на 7 метрів. Стяг такого розміру на будівлі вивісили вперше.

Будівля Дніпропетровського державного театру опери та балету також оздоблена двома гігантськими прапорами. Акцію також підтримали магазини і кав’ярні міста, розмістивши прапори у своїх вікнах та на вітринах.

Окрім того, до свята Державного прапора чимало шляхопроводів, мостів, парканів на території області пофарбували у синьо-жовті барви. Синьо-жовті кольори також з’явились на клумбах, балконах та деревах.

У 2014 році молодь Дніпропетровська, зокрема, футбольні фанати «Дніпра», прикрасили недобудований готель «Парус» українським гербом заввишки 16 поверхів. Зображення тризуба жовтого кольору на синьому тлі на фасаді будівлі готелю претендує на рекорд України.

XS
SM
MD
LG