Доступність посилання

ТОП новини

Економічне зростання може відновитися в найближчі місяці – Порошенко


Петро Порошенко під час виступу в центрі Києва, 24 серпня 2015 року
Петро Порошенко під час виступу в центрі Києва, 24 серпня 2015 року

Економічне зростання України може відновитися у найближчі місяці у разі відсутності воєнної ескалації на сході, заявив президент України Петро Порошенко.

«Є обережні підстави вважати, що економіка подолала глибокий стрес, завданий війною. Бізнес адаптується, знаходить нові ринки на зміну повністю закритому для нас російському – економічну війну проти нас Росія теж не зупиняє, прагнучи нас виснажити. Тим не менш, вже у найближчі місяці може відновитися економічне зростання. Це відбудеться лише завдяки відсутності воєнної ескалації.

Другий місяць поспіль в Україні спостерігається невелика дефляція (ідеться про зменшення цін, і як результат – про певне зміцнення курсу гривні). Держстат повідомляє, що за червень і липень дефляція становила піввідсотка, тим часом Нацбанк України повідомляє про стабілізацію, а в останні тижні – й про зростання курсу гривні.

Раніше міністр економічного розвитку Айварас Абромавичус заявляв, що бачить тенденцію до стабілізації української економіки та фінансової системи.

У Міжнародному валютному фонді дійшли висновку, що економіка України залишається вразливою, але є певні ознаки стабілізації.

XS
SM
MD
LG