Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу в зоні АТО поранений 1 військовий – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Протягом минулої доби в зоні бойових дій на сході України поранений один український військовослужбовець, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

«Жоден військовослужбовець за минулу добу не загинув, один отримав поранення. Це сталося в населеному пункті Золоте (на Луганщині – ред.)», – сказав Лисенко.

За його словами, минулої доби по всій лінії зіткнення в зоні АТО бойовики продовжували обстріли і збройні провокації проти українських силовиків.

Лисенко додав, що на луганському напрямку активні бої відновилися біля Станиці Луганської, загострюється ситуація на західній ділянці Бахмутської траси – поблизу Оріхового і Золотого. Також неспокійно на захід від окупованого Первомайська, заявив речник.

На донецькому напрямку, за його словами, ситуація погіршилася на Світлодарській дузі.

«Противник знову почав щоденні обстріли наших передових позицій в Луганському і Лозовому з великокаліберної артилерії, яка підтягнута ближче до лінії зіткнення і розташована у Калінінському районі Горлівки, південніше від Світлодарського водосховища», – сказав Лисенко.

На маріупольському напрямку бойовики дотримуються тактики ведення мінометних й артилерійських обстрілів з середньої і великої відстані, повідомив речник. «Дві основні точки протистояння – наші передові рубежі на південь і північ від Старогнатівки, а також селище Широкине», – сказав Лисенко.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують українські сили в обстрілах. Донецькі бойовики з угруповання «ДНР» заявляють про 21 обстріл їхніх позицій, зокрема в Докучаєвську, Горлівці, в районі Донецького аеропорту. Про жертви чи загиблих не повідомляють.

Луганські бойовики з угруповання «ЛНР» заявляють про дев’ять обстрілів їхніх позицій з боку сил АТО, зокрема в селищах Донецьке, Калинівка, на околицях Первомайська. За повідомленням, втрат серед цивільного населення і бойовиків немає.

Згідно з останніми мінськими домовленостями, на лінії контакту з середини лютого мав діяти черговий режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки й обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривають постійно. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG