Доступність посилання

ТОП новини

На адмінкордоні з Кримом прикордонники вітають з Днем Незалежності


Прикордонники вітають кримчан з Днем Незалежності України
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:24 0:00

Співробітники Державної прикордонної служби України на пунктах пропуску на адмінкордоні з Кримом вітають людей із Днем Незалежності.

Як повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії», з неділі на пункті пропуску «Каланчак» чергують незвичайні прикордонники – дівчата в білих сорочках. Вони підходять до кожного, вручають або пов’язують на руки всім охочим жовто-блакитні браслети.

«Роздаємо листівки громадянам, що їдуть із Криму. Вітаємо їх з Днем Незалежності і з Днем Прапора», – пояснила одна зі співробітниць прикордонслужби Олена Міхетько.

За словами кореспондента, люди на «кордоні» реагують по-різному, хто дивується, хто посміхається, а когось це, навпаки, дратує.

Велика частина людей їде на материкову Україну у справах, але багато і таких, які виїжджають з півострова, щоб святкувати заборонене в Криму свято.

Як зауважив кореспондент «Крим. Реалії», у прикордонників на столі паспортного контролю лежить прапор України, на якому люди щось пишуть. Помічник керівника Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби Максим Сорока каже: цей прапор передадуть бійцям АТО.

«Ми за вас молимося! Крим – це Україна! Повертайтеся здоровими! Ми вас чекаємо! Дякую! Крим вас чекає!» – процитував прикордонник написи на прапорі.

За словами співробітників прикордонної служби України, вони вітають і тих, хто їде до Криму, але нічого не вручають, щоб не створювати людям проблем на пунктах пропуску на півострові, який зараз контролюють російські служби.

24 серпня в Україні відзначають День Незалежності, по всій країні відбуваються урочистості. Напередодні в Україні відзначали День Прапора.

Другий рік поспіль День Незалежності України не святкують у Криму через його анексії Росією. Цього року громадським активістам «міськадміністрація» Сімферополя також відмовила узгодити заходи, які вони хотіли провести 24 серпня.

Після анексії Криму Росією в березні 2014 року між материковою Україною і півостровом пролягає формально адміністративний, але фактично – справжній кордон. Крим оголошений тимчасово окупованою територією.

XS
SM
MD
LG