Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: у Берліні Україна, Німеччина і Франція мають скоординувати свої підходи


Петро Порошенко з дружиною Мариною, 24 серпня 2015 року
Петро Порошенко з дружиною Мариною, 24 серпня 2015 року

Україна, Німеччина і Франція мають чітко скоординувати свої позиції і підходи під час переговорів у Берліні 24 серпня, заявляє президент України Петро Порошенко.

«У нас дуже багато питань до Росії, в першу чергу, вони стосуються безпекової площини, а також економічної, гуманітарної, культурної сфер. Врешті-решт ми маємо забезпечити виконання Росією мирних домовленостей», – сказав глава держави у Києві, відповідаючи на запитання кількох зарубіжних ЗМІ, серед яких і Радіо Свобода.

Він наголосив, що Україна чітко виконує взяті на себе зобов’язання.

Щодо того, коли очікувати зустрічі в «нормандському форматі» (за участі лідерів України, Росії, Німеччини і Франції), то Порошенко не виключив, що це питання може стати однією з тем сьогоднішніх переговорів. Він також не виключив, що зустріч у «нормандському форматі» можлива наступного місяця.

«Україна до кінця місяця відкриває три гуманітарно-логістичних центри, це значить, що Україна робить кроки, які всьому світу демонструють наші мирні наміри. Це забезпечує нам світову підтримку і міжнародну солідарність. Таких кроків з боку Росії ми не бачимо», – додав президент.

Сьогодні в Берліні відбудуться переговори президента України Петра Порошенка з канцлером Німеччини Анґелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом. Вони мають обговорити ситуацію на сході України й імплементацію мінських угод. Після зустрічі буде прес-конференція.

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

XS
SM
MD
LG