Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську сплели камуфляжну стометрівку для АТО


У Дніпропетровську сплели камуфляжну стометрівку для АТО, 24 серпня 2015
У Дніпропетровську сплели камуфляжну стометрівку для АТО, 24 серпня 2015

У понеділок, 24 серпня, у Дніпропетровську з нагоди Дня Незалежності просто неба жителі міста сплели рекордну маскувальну сітку довжиною у сто метрів і шириною у шість.

Акція, ініційована волонтерами, відбулась на площі Героїв Майдану.

За словами організаторів, у ній взяло участь кілька сотень людей – від дітей річного віку до літніх людей. Долучались як жінки, так і чоловіки. Процес тривав упродовж цілого дня.

Як повідомила Радіо Свобода одна з організаторів акції Ольга Ємельянова, вже цього тижня сітка відправиться на передову. Для маскування яких саме об’єктів вона призначена, волонтери тримають у секреті.

Можливо, залежно від потреб, кажуть вони, сітку-рекордсмен розріжуть на кілька шматків. За попереднім підрахунком, зі 100 метрів може вийти 8 сіток – приблизно по 12 метрів.

Тут же, на площі, відбулась виставка-продаж товарів військового призначення українських виробників, а також виставка хенд-мейд-виробів, виготовлених із відстріляних боєприпасів із зони АТО, зокрема гільзи від патронів і використані «мухи», розписані патріотичною символікою. Крім того, волонтери розповідали перехожим про свою діяльність, а також про нагальні потреби своїх підопічних бійців у зоні АТО.

XS
SM
MD
LG