Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: «фейкові» вибори на Донбасі загрожують мінському процесу


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що проведення виборів на Донбасі не за українським законодавством загрожує мінському процесу.

«Ми обговорили крайню небезпеку, яку становить проведення фейкових виборів 18 жовтня та 1 листопада не у відповідності до українського законодавства. Це становить серйозну загрозу взагалі всьому мінському процесу», – сказав Порошенко у понеділок, 24 серпня, на прес-конференції у Берліні після зустрічі з канцлером Німеччини та президентом Франції.

Ангела Меркель та Франсуа Олланд також твердо заявили, що місцеві вибори на Донбасі мають відбутися лише згідно з українським законодавством.

6 серпня президент України Петро Порошенко підписав закон про місцеві вибори в Україні, ухвалений раніше Верховною Радою. Згідно з документом, виборчий бар’єр підвищується з 3 до 5 відсотків. Закон виключає участь у місцевих виборах політичних блоків, а також передбачає, що вибори не відбудуться у частині Донбасу і в анексованому Росією Криму.

Місцеві вибори в Україні заплановані на 25 жовтня.

Сепаратисти заявляють, що не визнають закону про місцеві вибори, підписаного Порошенком.

Лідер угруповання «ЛНР» Ігор Плотницький заявив про наміри провести «місцеві вибори» на підконтрольних цій групі території Луганщини 1 листопада 2015 року. У «ДНР» заявили, що на території, підконтрольній їхньому угрупованню, «місцеві вибори» відбудуться 18 жовтня цього року.

XS
SM
MD
LG