Доступність посилання

ТОП новини

Біля Берліна підпалили майбутній центр для біженців


Рятувальники гасять пожежу у спортзалі в Науені, Німеччина, 25 серпня 2015 року
Рятувальники гасять пожежу у спортзалі в Науені, Німеччина, 25 серпня 2015 року

Німецька поліція повідомляє про підпал поблизу Берліна спортзалу, який планували переобладнати під центр для біженців.

За повідомленням, пожежа сталася минулої ночі у містечку Науен, що за 40 кілометрів від Берліна, ніхто не постраждав.

За повідомленням агенції dpa, планувалося, що в центрі з вересня житимуть близько 100 шукачів притулку.

У Науені цього року було декілька демонстрацій проти мігрантів. У лютому засідання місцевої ради перервали праві протестувальники.

Становище на кордонах Європейського союзу різко загострилося останніми місяцями. Євросоюз був змушений піти на термінові кроки після того, як у квітні в Середземному морі потонули, як вважають, близько 800 мігрантів тільки з одного затонулого переповненого судна, що прямувало до берегів Італії з Лівії.

Саме Італія і Греція стають першими країнами ЄС для більшості тих, хто втікає від воєн на Близькому Сході і в Африці. За даними прикордонного агентства Євросоюзу «Фронтекс», протягом попереднього місяця до ЄС дісталися 107 тисяч мігрантів. Із них майже 21 тисяча прибула до самої лише Греції за один попередній тиждень, а протягом липня – 50 тисяч, що більше, ніж за весь минулий рік.

Але перебираються до Євросоюзу не тільки втікачі від воєн: у Німеччині, наприклад, 40 відсотків шукачів притулку – це біженці з Балкан, де важке економічне становище, але війни вже давно немає. За оцінками експертів, протягом цього року Німеччина прийме 800 тисяч шукачів притулку.

XS
SM
MD
LG