Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі ситуація дещо загострилася – штаб АТО


Проросійські сепаратисти на Донбасі, 20 липня, 2015 року
Проросійські сепаратисти на Донбасі, 20 липня, 2015 року

Ситуація у зоні АТО дещо загострилася, активні збройні провокації бойовиків були зафіксовані з півночі і до 7 ранку практично вздовж усієї лінії розмежування, повідомляють у штабі АТО.

«Близько 6 ранку злочинці з мінометів 120 калібру вели вогонь по українських підрозділах у Гранітному. На донецькому напрямку майже півночі бойовики обстрілювали з артилерії калібру 122 міліметри Водяне. А близько 01:00 били з мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по позиціях сил АТО в Пісках. З 4:10 до 4:40 бандформування обстрілювали зі 152-міліметрової артилерії наші позиції в Красногорівці. А близько 8 ранку по цьому ж населеному пункту били зі 120-міліметрових мінометів та зенітної установки», – йдеться у повідомленні.

За даними українських військових, на артемівському напрямку з 120-міліметрових мінометів бойовики обстріляли позиції сил АТО в селищах Попасна і Степне.

Водночас сепаратисти звинувачують сили АТО у порушені мінських угод. За словами бойовиків угрупування «ДНР», яке в Україні визнане терористичним, унаслідок обстрілів з боку нібито українських військових дванадцять мирних жителів поранені, одна людина загинула. Бойовики угрупування «ЛНР» заявляють про шість випадків порушень режиму тиші з боку українських військових.

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Проте бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинуло понад 6 тисяч 800 людей.

XS
SM
MD
LG