Доступність посилання

ТОП новини

Сесію Одеської міськради, на якій розглядали визнання Росії агресором, перенесли


Пікет під Одеською міською радою, 26 серпня 2015 року
Пікет під Одеською міською радою, 26 серпня 2015 року

Сесію Одеської міської ради, на якій розглядали питання про визнання Росії державою-агресором, перенесли через відсутність кворуму депутатів.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, всього на засідання о 10:00 зареєструвалися 56 депутатів зі 120.

Секретар Одеської міської ради Олег Бриндак пізніше оголосив про те, що сесія переноситься на 10 вересня. Порядок денний залишатиметься без змін.

На питання журналістів, чи пов’язує він відсутність депутатів із питанням визнання Росії агресором, секретар аргументував це відпустками народних обранців. «Можливо, це питання (визнання Росії агресором – ред.) і вплинуло на розвиток подій. Однак ми передбачали, що може бути така ситуація. Зазвичай, у цей час депутати завжди у відпустках. На нарадчій зустрічі керівників фракційних груп ухвалене рішення перенести сесію на вересень», – заявив Бриндак.

Тим часом, біля Одеської міськради зібралися кілька десятків мітингувальників, які вимагали визнати Росію країною-агресором.

На початку цього року Верховна Рада України на позачерговому засіданні ухвалила заяву про визнання Росії країною-агресором і закликала світову спільноту підтримати це рішення. Деякі місцеві ради ухвалили рішення про підтримку цієї заяви Ради.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG