Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі 2 військових загинули, 10 поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 10 поранені, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на луганському напрямку вчора бойовики провели чотири мінометних і гранатометних обстріли біля Станиці Луганської і Щастя, також з гранатометів обстріляли українські позиції біля селища Оріхове на Бахмутській трасі.

Речник АТО зазначає, що на донецькому напрямку загострилася ситуація поблизу Світлодарської дуги.

«По лінії Розсадки – Луганське – Лозове вчора відбулося близько 10 перестрілок. Також вчора вранці українські позиції в Луганському були обстріляні зі 152-мм гармат. Ворожа батарея розгорнута в окупованому Вуглегірську», – повідомив він.

За словами Лисенка, на ділянці від Горлівки до Донецька вчора відбулося два артилерійських обстріли позицій українських військових.

На лінії оборони Старогнатівка – Гранітне вчора відбулося 8 мінометних обстрілів сил АТО, додає Лисенко.

Сепаратисти звинувачують сили АТО у порушені мінських угод. За словами бойовиків угрупування «ДНР», яке в Україні визнане терористичним, українські військові за минулу добу 30 разів порушили режим припинення вогню. Бойовики угрупування «ЛНР» заявляють про шість випадків порушень режиму тиші.

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Проте бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинуло понад 6 тисяч 800 людей.

XS
SM
MD
LG