Доступність посилання

ТОП новини

Заборгованість із зарплати за перше півріччя 2015 року зросла на 50% – Розенко


Павло Розенко
Павло Розенко

Обсяг заборгованості із зарплати за сім місяців 2015 року зріс майже на 50% і становить 1 мільярд 960 мільйонів гривень, повідомив міністр соціальної політики України Павло Розенко. Зокрема, за його словами, тільки за липень заборгованість зросла на 2%.

«Тільки три області на сьогоднішній день за півроку мають зменшення заборгованості по заробітній платі: Житомирська, Івано-Франківська і місто Київ», – сказав Розенко.

Разом із тим, він назвав регіони, де ситуація найскладніша, зокрема, Волинська, Дніпропетровська, Закарпатська, Одеська області.

Міністр закликав голів обласних державних адміністрацій протягом тижня скликати комісію з заборгованості. Він зазначив, що відповідні комісії повинні очолити самі голови ОДА.

«Я також звертаюся до своїх колег – керівників центральних органів виконавчої влади: давайте не чекати поки нам глави адміністрацій дадуть інформацію, а буквально у всіх своїх підприємствах, які перебувають у вашому підпорядкуванні, така інформація є, проведіть також аудит їх діяльності щодо причин затримки з виплатою заробітних плат», – сказав Розенко.

За несвоєчасну виплату зарплати передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

XS
SM
MD
LG