Доступність посилання

ТОП новини

Квіт: у перший клас цього року підуть 414 тисяч дітей


Міністр освіти Сергій Квіт
Міністр освіти Сергій Квіт

Першокласниками цього року стануть 414 тисяч дітей. Про це під час засідання уряду повідомив міністр освіти Сергій Квіт.

«Ми маємо позитивні зрушення у демографічних процесах. У 2015-2016 навчальному році контингент учнів збільшиться на 38 тисяч і до перших класів цього року піде 414 тисяч дітей», – повідомив він.

Міністр також зазначив, що на ремонтні роботи шкіл виділено близько 1мільярда 155 мільйонів гривень, до того ж цього року в Україні буде побудовано сім нових шкіл.

«Дві школи у Києві, три школи у Київській області, по одній в Полтавській та Тернопільській областях і до кінця року чотири школи у Львівській області», – уточнив він.

Міністр освіти нагадав, що з першого вересня запрацює і концепція патріотичного виховання, також повідомив про збільшення годин на вивчення іноземної мови з 2 до 3 годин на тиждень у 6-9 класах і 3 до 3,5 годин у 10-11 класах.

За даними Міністерства освіти і науки, всього 1 вересня 2014 року розпочнеться робота у 16650 середньоосвітніх навчальних закладах, до шкіл піде 3,5 мільйони учнів. У Донецькій і Луганській областях 1 вересня не розпочнеться навчання у майже 900 школах.

XS
SM
MD
LG