Доступність посилання

ТОП новини

Путін пропонує залучити Сирію до боротьби з угрупованням «Ісламська держава»


Президент Росії Володимир Путін (праворуч) з єгипетським колегою Абделем Фаттахом ас-Сісі, Москва, 26 серпня 2015 року
Президент Росії Володимир Путін (праворуч) з єгипетським колегою Абделем Фаттахом ас-Сісі, Москва, 26 серпня 2015 року

Президент Росії Володимир Путін пропонує залучення Сирії до складу міжнародної коаліції, яка протистоїть угрупованню «Ісламська держава». Про це російський лідер заявив 26 серпня після переговорів у Москві з президентом Єгипту Абделем Фаттахом ас-Сісі.

«У нас спільні погляди щодо активізації боротьби з міжнародним тероризмом, що особливо актуально з огляду на агресивні устремління радикальних структур, насамперед так званої «Ісламської держави». Наголошена (на переговорах) і принципова важливість формування широкого контртерористичного фронту за участю ключових міжнародних гравців і країн регіону, включно із Сирією», – наголосив Путін.

Сирія, значну частину території якої контролюють бойовики угруповання «Ісламська держава», не бере участі в міжнародних зусиллях із боротьби з радикальними ісламістами.

Росія, на відміну від США та інших країн, що протистоять «Ісламській державі», підтримує тісні прямі контакти з сирійським лідером Башаром Асадом.

Раніше в цьому місяці міжнародна правозахисна організація Amnesty International звинуватила сирійський режим у воєнних злочинах – через блокаду і повітряні удари по районах, що прилягають до міста Дума.

XS
SM
MD
LG