Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація на Донбасі суттєво загострилася – прес-центр АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Українські військові повідомляють про суттєве загострення ситуації на Донбасі увечері 26 серпня. Про це йдеться в ранковому зведенні прес-центру штабу АТО.

За цими даними, проросійські бойовики на порушення мінських домовленостей застосовували озброєння калібру понад 100 міліметрів уздовж усієї лінії розмежування.

Найбільшу активність сепаратистів бійці Збройних сил України зафіксували поблизу Маріуполя, де обстріли тривали і в нічні години 27 серпня. Також бойові дії наприкінці доби 26 серпня були активними в околицях Донецька.

Загалом 26 серпня українські військові нарахували 90 випадків порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків.

Сепаратисти не подають заяв своїх речників про події останніх годин. Просепаратистські сайти звинувачують Збройні сили України в обстрілах Донецька та Горлівки. Речник угруповання «ДНР» Едуард Басурін заявив 26 серпня, що цими обстрілами Київ «цілеспрямовано намагається зірвати мінські домовленості».

Підтвердження з незалежних джерел заяви обох сторін протистояння не мають.

Сторони конфлікту на Донбасі постійно звинувачують одна одну у невиконанні вже чинних мінських домовленостей, які, зокрема, передбачають заборону застосування і відведення від лінії контакту зброї калібром понад 100 міліметрів.

XS
SM
MD
LG