Доступність посилання

ТОП новини

Влада: 3 військових, 2 цивільних поранені через обстріли на Луганщині


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 26 серпня 2015 року
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 26 серпня 2015 року

У Луганській області внаслідок обстрілів поранені трьох військовослужбовців, зокрема командир 24-ої бригади, і двоє цивільних жителів, повідомляє Луганська обласна військово-цивільна адміністрація.

За повідомленням, обстріли з боку бойовиків лінії розмежування на Луганщині різко зросли. Зокрема, були обстріляні Станиця Луганська, Троїцьке і Кримське.

«Сьогодні о 7:20 по Троїцькому стріляв танк. Зараз з’ясовуємо подробиці, – заявив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука. – Бойовики різко посилили вогневу агресію. Вони почали нагло обстрілювати Луганську область із забороненої домовленостями зброї навіть удень, що каже про те, що вони продовжують ескалацію, незважаючи на чергові мінські угоди».

Сепаратисти з угруповання «ЛНР», зі свого боку, звинувачують сили АТО в обстрілах, зокрема, підконтрольних бойовикам Санжарівки, Калинова, Калинівки, Веселогорівки. За повідомленням, ніхто не постраждав.

На зустрічі тристоронньої контактної групи, що відбулася вчора в Мінську, переговорники висловили намір забезпечити тривале припинення вогню на Донбасі з 1 вересня. Переговори тривали близько двох годин за участю представників сепаратистів. До цього близько трьох годин відбувалося засідання контактної групи.

Сторони конфлікту на Донбасі постійно звинувачують одна одну у невиконанні вже чинних мінських домовленостей, які, зокрема, передбачають заборону застосування і відведення від лінії контакту зброї калібром понад 100 міліметрів.

XS
SM
MD
LG