Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: адвокати інформації про місце перебування Януковича поки не надали


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральний прокурор України Віктор Шокін заявляє, що захист колишнього президента Віктора Януковича поки не надав інформацію про адресу проживання свого підзахисного в Росії.

За його словами, зараз відомство очікує надання відповідної інформації від захисту Януковича.

При цьому Шокін заявив, що слідчий не поїде до Росії для проведення слідчих дій з Януковичем.

Раніше сьогодні адвокат Януковича Віталій Сердюк заявив, що адресу фактичного проживання екс-президента України Віктора Януковича в російському Ростові-на-Дону нададуть слідству в Києві 27 серпня.

Також захисник знову заявив, що прибуття Януковича в Київ неможливе з міркувань безпеки, оскільки існує загроза для його життя.

27 липня Печерський районний суд виніс рішення, яким задовольнив клопотання Генпрокуратури про початок процедури заочного засудження Януковича.

Генпрокуратура викликала Януковича на 11 серпня в ГПУ для проведення допиту, однак він не з’явився, натомість до ГПУ прийшли його адвокати.

Як повідомляли в Генпрокуратурі, проти колишнього президента України загалом порушено п’ять кримінальних проваджень: щодо «Межигір’я», Сухолуччя, злочинів на Майдані, створення злочинної організації, «Укртелекому». Справою, за якою Януковича оголосили в міжнародний розшук, є справа щодо «Укртелекому».

Наприкінці липня Інтерпол зняв інформацію про міжнародний розшук Януковича зі свого сайту – як заявили його британські адвокати, після того, як вони оскаржили рішення про розшук. Українські правоохоронці наголошують, що інформація з сайту Інтерполу знята тимчасово, для додаткової перевірки, і це не означає зупинення самого розшуку Януковича.

Віктор Янукович утік із України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. Відтоді він переховується на території Росії, яка не відповідає на запити України про його видачу в рамках міжурядових домовленостей.

XS
SM
MD
LG