Доступність посилання

ТОП новини

За добу сепаратисти на Донбасі 54 рази порушили перемир’я – штаб АТО


У штабі АТО заявляють, що упродовж минулої доби бойовики на Донбасі 54 рази порушили перемир’я, застосовуючи важке озброєння. За словами речника штабу Анатолія Стельмаха, найскладнішою ситуація залишається побіля Маріуполя.

«Найбільш гаряче сьогодні, було поблизу Маріуполя. З півночі до 10 ранку бойовики тричі зі 122-міліметрової артилерії обстрілювали наші позиції у селищі Старогнатівка. А о 16 годині по українських підрозділах у цьому ж населеному пункті працювала ворожа артилерія калібру 152 міліметри. Також сьогодні, злочинці тричі били зі 152-міліметрової артилерії по силах АТО у Богданівці. А близько 5 ранку, у цьому ж районі, найманці застосовували 82-міліметрові міномети і 122-міліметрову артилерію. Близько 7 ранку окупанти зі 120-міліметрових мінометів били по мирних будівлях у Чермалику. А о 10 годині обстріляли з артилерії приватний сектор у селищі Миколаївка», – зазначив Стельмах.

«На Луганщині, близько 6 ранку, під обстрілом ворожої артилерії калібру 152 міліметри та 82-міліметрових мінометів опинилися наші позиції в населеному пункті Сизе», – додав Анатолій Стельмах.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Сепаратисти звинувачують сили АТО у порушені мінських угод. За словами бойовиків угрупування «ДНР», яке в Україні визнане терористичним, унаслідок обстрілу Донецька з боку нібито українських військових троє мирних жителів поранені. Бойовики угрупування «ЛНР», яке в Україні визнане терористичним, заявляють також обстріли по всій лінії зіткнення на Донбасі.

(Відео користувача YouTube НовороссияТВ)

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння.

Проте бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинуло понад 6 тисяч 800 людей.

XS
SM
MD
LG