Доступність посилання

ТОП новини

Новий посланець США у справах Сирії провів переговори в Москві


Майкл Ратні, архівне фото
Майкл Ратні, архівне фото

Новий спеціальний посланець Державного департаменту США у справах Сирії Майкл Ратні, призначений на цю посаду минулого місяця, провів переговори в Москві в рамках зусиль міжнародної спільноти покласти край чотирирічній громадянській війні в Сирії.

Він зустрівся зі спеціальним представником президента Росії Володимира Путіна у справах Близького Сходу, заступником міністра закордонних справ Росії Михайлом Богдановим.

Міністерство закордонних справ Росії повідомило лише, що обидва обмінялися поглядами з «широкого кола питань, пов’язаних із зусиллями для сприяння якнайскорішому політико-дипломатичному врегулюванню сирійської кризи і завданнями ефективної боротьби з терористичною загрозою». Держдепартамент США ще не коментував цієї зустрічі

Росія, яка є фактичним союзником президента Сирії Башара аль-Асада і його режиму, хоч і заперечує це, останніми тижнями прийняла на переговори вже низку близькосхідних лідерів і сирійських опозиційних діячів у намаганні розширити свою посередницьку роль у регіоні, зокрема, в сирійському врегулюванні. Зокрема, Москва домагалася згоди на участь Асада в повоєнному врегулюванні, але наразі всі співрозмовники відповіли відмовою.

XS
SM
MD
LG