Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко закликав США відреагувати на спроби Росії спровокувати ескалацію на Донбасі


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко поінформував віце-президента США Джозефа Байдена про результати нещодавньої тристоронньої зустрічі з президентом Франції Франсуа Олландом та канцлером Німеччини Анґелою Меркель у Берліні.

За повідомленням прес-служби президента, Порошенко закликав американську сторону у тісній співпраці з європейськими партнерами надати консолідовану та рішучу відповідь на спроби Росії в черговий раз спровокувати загострення ситуації на Донбасі, свідченням чого стало значне зростання порушень режиму припинення вогню.

Президент України наголосив на виконанні Україною Мінських домовленостей.

Також під час розмови сторони обговорили співпрацю у військо-технічній сфері і подальші контакти між Україною та США, зокрема в рамках заходів, запланованих у вересні під час 70-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

24 серпня керівники трьох із чотирьох держав «нормандської четвірки» зустрілися без участі президента Росії Володимира Путіна, щоб обговорити ситуацію на сході України і шляхи його деескалації

Президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Анґела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд наголошували, що саме виконання мінських домовленостей є єдиною можливістю досягти виходу з кризи на сході України. Тоді Порошенко наголосив, «ми чітко декларуємо, що на сьогоднішній день, на жаль, саме Росія і підтримувані нею бойовики становлять єдину загрозу для відновлення миру і стабільності в регіоні».

Росія заявляє, що не є учасником мінських домовленостей і не зв’язана жодними зобов’язаннями, а, мовляв, є лише їхнім «гарантом».

XS
SM
MD
LG