Доступність посилання

ТОП новини

За добу найбільш активні обстріли були поблизу Донецька – штаб АТО


Проросійські сепаратисти на Донбасі, 20 липня 2015 року
Проросійські сепаратисти на Донбасі, 20 липня 2015 року

За добу найбільш активні обстріли були поблизу Донецька, повідомляє прес-центр штабу АТО.

«Упродовж доби тут зі стрілецької зброї і мінометів бойовики вели вогонь по наших позиціях у Красногорівці, Пісках, Мар’їнці, Опитному. Під ранок зі 120-міліметрових мінометів окупанти двічі накривали українські опорні пункти в Авдіївці. А о 12:10 по цьому ж населеному пункту працювала 122-міліметрова артилерія ворога», – мовиться у повідомленні.

За даними штабу, поблизу Маріуполя з мінометів калібру 120 міліметрів бойовики обстріляли українські підрозділи у Гранітному, а близько 16:00 у цьому ж районі вони двічі застосували танки.

Водночас сепаратисти звинувачують сили АТО у порушені мінських угод. За словами бойовиків угрупування «ДНР», яке в Україні визнане терористичним, унаслідок обстрілів з боку нібито українських військових 2 мирних жителів та один сепаратист загинули. Бойовики угрупування «ЛНР» заявляють про 11 випадків порушень режиму тиші з боку українських військових.

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Проте бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинуло понад 6 тисяч 800 людей.

XS
SM
MD
LG