Доступність посилання

ТОП новини

Світовий конгрес українців закликав світ вимагати звільнення Сенцова та Кольченка


Олег Сенцов (л) і Олександр Кольченко (п) у залі суду в Ростові-на-Дону, фото 25 серпня 2015 року
Олег Сенцов (л) і Олександр Кольченко (п) у залі суду в Ростові-на-Дону, фото 25 серпня 2015 року

Світовий конгрес українців закликав міжнародне співтовариство вимагати від Росії негайного звільнення українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка, ув’язнених у Росії – на думку СКУ, незаконно.

СКУ «обурений цинічними вироками російських владних структур» Сенцову й Кольченкові, мовиться в заяві. Обидва українці перебувають у російській тюрмі з травня 2014 року «за політично вмотивованими звинуваченнями», заявляють в СКУ.

Крім того, заявив президент СКУ Євген Чолій, Світовий конгрес українців закликає міжнародне співтовариство вимагати, щоб російські структури негайно звільнили всіх незаконно утримуваних в’язнів відповідно до мінських домовленостей.

У вівторок, 25 серпня, суд у Росії засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму, активіста Олександра Кольченка – до 10 років позбавлення волі. Їх засудили за звинуваченням в організації терактів у Криму. Обидва звинувачення відкидають, називаючи справу політичною. Ці вироки вже широко засудили у світі; Москва заявила у відповідь, що така різка реакція на порушення Росією норм правосуддя «має політизований характер».

XS
SM
MD
LG