Доступність посилання

ТОП новини

На Луганщині поранені від підриву на міні двоє військових – обладміністрація


Український боєць на позиції в селі Кримському, архівне фото
Український боєць на позиції в селі Кримському, архівне фото

У Луганській області за попередню добу були поранені двоє українських військовослужбовців, повідомила Луганська обласна військово-цивільна адміністрація.

Військові – один із Волині, інший із Криму – підірвалися на міні-розтяжці біля села Кримського Новоайдарського району, мовиться в повідомленні.

Потерпілих серед населення, як і руйнувань унаслідок обстрілів, не зафіксовано.

Крім того, інформують в адміністрації, за минулу добу в Луганській області бойовики майже не використовували важкої артилерії, за винятком поодиноких залпів, але стали більше стріляти з мінометів, автоматичних та протитанкових гранатометів.

У традиційно «гарячих точках»: Станиці Луганській, Попасній, Троїцькому, Трьохізбенці, Золотому, Стахановці – ніч пройшла тихо, мовиться в повідомленні – й тут же наводяться слова голови адміністрації Георгія Туки: «За минулу ніч із автоматичного гранатомета тільки по Станиці Луганській було випущено понад 500 гранат та ще 100 з протитанкового (гранатомета)».

Луганські сепаратисти заявили про сім порушень «режиму тиші» з боку українських силовиків протягом усієї попередньої доби; про потерпілих вони не повідомляли.

Згідно з останніми наразі мінськими домовленостями, на лінії контакту з середини лютого мав діяти черговий режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки й обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривають постійно. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG