Доступність посилання

ТОП новини

Демчишин: шахти в 2015 році не отримують держпідтримки


Шахти, що залишилися на підконтрольній українській владі території, в 2015 році обходяться практично без держпідтримки. Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин під час урочистого заходу на честь Дня шахтаря в Димитрові Донецької області, повідомляє сайит «Остров».

«Умови досить складні. Немає сенсу розповідати, що з 2015 року не було держпідтримки або вона була в невеликому обсязі. Відповідно і технічне переоснащення робити вкрай складно», − сказав Демчишин.

За його словами, за всіма держпідприємствами зараз є великий запит на фінансування. На даний час в міністерстві розроблена концепція реорганізації вугільної промисловості.

«Вона вимагає фінансування. Сподіваюся, що в перебігу найближчого часу нам вдасться отримати необхідний ресурс, щоб нарощувати видобуток», − зазначив міністр.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявляє, що робота вугільних підприємств України на сьогодні є збитковою, і обсяг фінансових втрат щомісяця складає близько 250 мільйонів гривень.

До травня 2014 року в Україні було 95 державних шахт, нині на контрольованій українським урядом території залишилося 35 державних копалень. Зараз активними є лише 24 шахти.

XS
SM
MD
LG