Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина попросила допомоги через наплив мігрантів


Мігранти в черзі на реєстрацію заяв про статус біженця, Берлін, фото 10 серпня 2015 року
Мігранти в черзі на реєстрацію заяв про статус біженця, Берлін, фото 10 серпня 2015 року

Німеччина звернулася до інших країн по допомогу у зв’язку з напливом мігрантів.

Як заявив речник німецького уряду Штеффен Зайберт, Берлін закликає до більшої солідарності і більш справедливого розподілу біженців у Європі.

Він нагадав, що більшість цих мігрантів приймає саме Німеччина і ще кілька країн. «У Європейському союзі є 28 країн-членів, і нинішнє становище не може тривати постійно», – заявив він.

Німеччина, за оцінками, цього року прийме близько 800 тисяч мігрантів – учетверо більше, ніж попереднього року.

Центральні органи Євросоюзу закликали розподіляти сотні тисяч мігрантів, більшість яких прибуває на територію ЄС в Італії і Греції, по всіх країнах Європейського союзу за квотами. Кілька східноєвропейських членів ЄС відкинули цю пропозицію, заявивши, що згодні приймати мігрантів тільки добровільно, а не за примусом, і самі вирішать, скільки вони зможуть прийняти.

Останнім часом Європа зіткнулася з небувалим загостренням кризи з біженцями, переважно з країн Близького Сходу й Африки, які втікають від воєн удома. У Євросоюзі заявляють, що необхідно прийняти тих, хто дійсно потребує притулку, але при цьому треба відсіяти охочих перебратися до Європи з суто економічних міркувань.

XS
SM
MD
LG