Доступність посилання

ТОП новини

Ходорковський і Навальний запустили проект допомоги політв’язням


Надія Савченко у списку тих, хто отримає допомогу
Надія Савченко у списку тих, хто отримає допомогу

Колишній співвласник ЮКОСу Михайло Ходорковський і російський опозиціонер Олексій Навальний запустили спільний проект з фінансової підтримки політв’язнів.

22 людини отримають одноразову допомогу в розмірі 100 000 рублів (близько 1,5 тисячі доларів).

Гроші на це виділив колишній глава ЮКОСу і ще кілька анонімних жертводавців, повідомляє російське видання РБК з посиланням на координатора проекту Марію Баронову. Олексій Навальний фінансово в допомозі не бере участь і надає медійну підтримку акції.

«Відстоювати свою правоту під тиском налагодженої репресивної машини дуже важко. У цей час дуже важливо зберігати зв’язок з родиною, рідними, друзями, щоб не втрачати віру повернутися до нормального життя»,– йдеться на сторінці проекту на сайті« Відкритої Росії».

Саме на таку підтримку політв’язні зможуть отримати одноразову матеріальну допомогу. Список одержувачів визначила експертна рада з 24 правозахисників, адвокатів і журналістів, які пишуть на політичні теми.

Допомогу отримають українська льотчиця Надія Савченко, український режисер Олег Сенцов, кримський активіст Олександр Кольченко, російський опозиційний політик Сергій Удальцов, еколог Євген Вітішко, активістка «Іншої Росії» Таїсія Осипова, брат Олексія Навального Олег і кілька фігурантів «Болотної справи».

XS
SM
MD
LG