Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман відкрив позачергове засідання парламенту попри блокування президії


©Shutterstock
©Shutterstock

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман відкрив позачергове засідання парламенту з метою розглянути законопроект про внесення змін до Конституції щодо децентралізації.

У залі засідань Верховної Ради зареєструвались 320 народних депутатів.

Гройсман веде засідання з трибуни парламенту, оскільки президія Верховної Ради блокується групою народних депутатів.

Засідання було заплановане на 11:00, проте перший заступник голови Верховної Ради України Андрій Парубій оголосив про перенесення початку позачергового засідання парламенту на 12-у годину у зв’язку з консультаціями з головами фракцій.

Депутати від «Радикальної партії» продовжують блокувати трибуну.

Також під стінами парламенту досі триває мітинг, на якому вимагають не голосувати за президентський законопроект. Ініціатора акції виступили ВО «Свобода», Радикальна партія, партія «УКРОП». Зокрема, активісти Всеукраїнського об’єднання «Свобода» тримають плакат «Особливий статус Донбасу» в Конституції – державна зрада», інші гасла, партійні прапори.

Остаточно закон про зміни до Конституції щодо децентралізації депутати планують ухвалити на наступній сесії Верховної Ради, яка розпочнеться 1 вересня.

Президент України Петро Порошенко неодноразово заявляв, що плановані зміни до Конституції в частині децентралізації не передбачають ніяких можливостей особливих статусів для Донбасу чи інших територій.

XS
SM
MD
LG