Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі 5 військових поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі загиблих серед українських військовослужбовців немає, 5 поранені, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, ситуація на сході України стабілізується, вже другий день поспіль проросійські бойовики не застосовують важке озброєння, міномети та бронетехніку.

Лисенко зазначає, що вперше за багато днів було тихо у Станиці Луганській, Щасті, Золотому, Попасній, Мар’їнці, а на маріупольському напрямку не було жодного обстрілу.

Проте, за словами речника АТО, на луганському напрямку неспокійно було лише на північ від Бахмутської траси, зокрема поблизу Трьохізбенки бойовики провели 15-хвилинний обстріл з гранатомета.

Лисенко також повідомив, що на донецькому напрямку вчора було відносно неспокійно поблизу Світлодарської дуги, а поблизу Донецька вчора бойові дії велися лише на передовій лінії оборони Авдіївка – Піски.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують в обстрілах своїх позицій сили АТО. Зокрема бойовики угруповання «ЛНР», яке в Україні визнане терористичним, заявляють, що українські військові минулої доби 4 рази порушили режим припинення вогню. Бойовики угруповання «ДНР» заявляють, що ніч на території, яку вони контролюють пройшла спокійно, постраждалих та руйнувань немає.

Угоди, досягнуті в Мінську в лютому, передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

XS
SM
MD
LG