Доступність посилання

ТОП новини

Під Радою сутички, мітингувальники намагаються штурмувати будівлю


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Мітингувальники, які під стінами парламенту України протестують проти внесення змін до Конституції України в частині децентралізації, намагаються штурмувати будівлю Верховної Ради, через це виникли сутички з міліцією.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, правоохоронці, які охороняють будівлю парламенту, намагаються відтіснити протестувальників. У бік міліції летять дерев’яні палки, мітингувальники також кидають димові шашки. Ті, хто бере участь у сутичках, здебільшого мають закрите обличчя: масками, шарфами чи хустинками.

Час від час протестувальники вихоплюють з рядів правоохоронців, б’ють їх, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. У декого з мітингувальників видно кров, розбиті голови. На місце сутичок приїхали пожежники і «швидка допомога».

До протестувальників вийшов народний депутат Єгор Соболєв і намагається переконати не вступати у бійку.

Управління МВС України у Києві повідомляє, що під парламентом затримали одного з активних учасників бійки.

«Мітингувальники намагаються прорвати кордон міліції, кидають димові шашки та інші предмети. Правоохоронці посилюють заходи безпеки, намагаються вгамувати активістів. Столична міліція закликає громадян вести толерантно, не порушувати Закон. У випадку будь-яких правопорушень працівники ОВС діятимуть чітко і принципово», - заявили в МВС.

Раніше сьогодні Верховна Рада підтримала внесення змін до Конституції в частині децентралізації. За попереднє схвалення відповідного законопроекту проголосували 265 народних депутатів при мінімально необхідних 226.

Після цього голова Верховної Ради Володимир Гройсман закрив засідання Верховної Ради, президію якої сьогодні від ранку блокували депутати, зокрема представники фракції Радикальної партії і депутати від ВО «Свобода», виступаючи проти змін до Конституції.

У мітингу під стінами парламенту беруть участь ВО «Свобода», Радикальна партія, партія «УКРОП». Зокрема, активісти Всеукраїнського об’єднання «Свобода» тримають плакат «Особливий статус Донбасу» в Конституції – державна зрада», інші гасла, партійні прапори.

Президент України Петро Порошенко раніше заявляв, що жодного особливого статусу для Донбасу зміни не передбачають.

XS
SM
MD
LG