Доступність посилання

ТОП новини

МВС: близько 100 правоохоронців поранені через сутички під Радою


Вибухи під стінами Ради. Мітингувальники кидали в правоохоронців шашки та гранати
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:13 0:00

Близько 100 працівників органів внутрішніх справ постраждали під час сутичок біля Верховної Ради України, понад 10 правоохоронців – у тяжкому стані, повідомляє Міністерство внутрішніх справ України. МВС вказує, що це попередні дані.

За повідомленням, їм надають медичну допомогу.

Інформацію про потерпілих серед цивільних уточнюється, додали в міліції.

На даний час, за даними МВС, сутички припинилися.

«Працівники міліції та національної гвардії продовжують нести службу по охоронні правопорядку в урядовому кварталі. На місці події працюють слідчо-оперативні групи та експерти-криміналісти», – йдеться в повідомленні.

Раніше в Нацгвардії повідомляли про поранення 50 своїх бійців під стінами парламенту, понад 10 із них – тяжко.

Сутички під стінами парламенту України виникли після того, як Верховна Рада підтримала в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Протестувальники, що виступали проти таких змін, почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців. За словами народного депутата, члена колегії Міністерства внутрішніх справ Антона Геращенка, у правоохоронців кинули бойову гранату.

Участь у протестах брали активісти ВО «Свобода», Радикальної партії. Депутати від цих політичних сил блокували президію під час розгляду конституційних змін у Верховній Раді.

XS
SM
MD
LG