Доступність посилання

ТОП новини

Аваков підтвердив загибель бійця Нацгвардії через сутички біля Ради


Сутички біля Верховної Ради, 31 серпня, 2015 року
Сутички біля Верховної Ради, 31 серпня, 2015 року

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков підтверджує інформацію про те, що внаслідок сутичок біля Верховної Ради помер боєць Нацгвардії.

«Загиблий солдат Дебрін – 24 років з Херсона – все-таки осколок в серце, не куля», – написав міністр у своєму twitter.

Раніше про загибель бійця Нацгвардії внаслідок кульового поранення повідомив народний депутат Антон Геращенко.

«Щойно стало відомо, що в 17 лікарні від кульового поранення в серце помер солдат строкової служби Національної гвардії. Провокатори,окрім гранат, використовували і вогнепальну зброю», – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Під стінами українського парламенту в Києві 31 серпня виникли сутички після того, як Верховна Рада підтримала в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Протестувальники почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців. За повідомленням МВС України, поранені близько 100 правоохоронців, 10 – перебувають у тяжкому стані.

Пізніше глава МВС Арсен Аваков повідомляв про затримання 30 учасників сутичок, в тому числі і мітингувальника, який кидав гранату у правоохоронців.

На цю ж тему:

31.08.2015
Гройсман: події під Радою є терактом

«Відповідальність за те, що відбулося, несуть не тільки ті, хто кинув гранату в мирних правоохоронців, а й ті, хто їх привів сюди, хто закликав до непокори» далі
31.08.2015
Богомолець: унаслідок сутичок біля Ради постраждали 119 людей
далі
XS
SM
MD
LG