Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман: події під Радою є терактом


Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман закликає негайно розслідувати сьогоднішні сутички під будівлею парламенту і наголошує на відповідальності політиків за них.

Як йдеться в повідомленні прес-служби парламенту, спікер назвав події під Радою терактом.

«Сьогодні, коли український парламент ухвалив важливі рішення, які децентралізують владу, які не дозволять будь-кому узурпувати владу в Україні, стався жахливий терористичний акт під стінами Верховної Ради», – сказав Гройсман.

Вибухи під стінами Ради. Мітингувальники кидали в правоохоронців шашки та гранати
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:13 0:00

«Я вважаю, що повну відповідальність за те, що відбулося, несуть не тільки ті, хто кинув гранату в мирних правоохоронців, а й ті, хто їх привів сюди, хто закликав до непокори, і які мають нести політичну відповідальність за те, що сьогодні відбулося», – додав спікер.

Сутички під стінами парламенту України виникли після того, як Верховна Рада підтримала в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Протестувальники, що виступали проти таких змін, почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців. За словами народного депутата, члена колегії Міністерства внутрішніх справ Антона Геращенка, у правоохоронців кинули бойову гранату.

За повідомленням МВС, поранені близько 90 правоохоронців, більше 10 із них у тяжкому стані. За даними міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, один нацгвардієць загинув від отриманих поранень.

Аваков повідомив також про затримання 30 учасників сутичок, у тому числі і мітингувальника, який кидав гранату у правоохоронців.

Участь у протестах брали активісти ВО «Свобода», Радикальної партії. Депутати від цих політичних сил блокували президію під час розгляду конституційних змін у Верховній Раді.

На цю ж тему:

XS
SM
MD
LG