Доступність посилання

ТОП новини

Уколов: сьогоднішнє голосування у Раді є продовженням економічних санкцій проти Росії


Віктор Уколов
Віктор Уколов

Ухваливши зміни до Конституції, Верховна Рада України проголосувала за продовження санкцій проти Росії, вважає політичний експерт Віктор Уколов.

В ефірі Радіо Свобода Уколов висловив переконання, що Москва була зацікавлена зірвати голосування.

«Ці зміни до Конституції прив’язані до мінських угод, до мінських угод прив’язані санкції ЄС проти Росії, які завдали величезних збитків російській економіці. Тому найбільше була зацікавлена у зриві сьогоднішнього голосування саме Москва. Для того, щоб сказати, що Україна не виконує мінські домовленості, а раз не виконує, то знімайте з нас санкції. І тоді у них знову з’являються гроші для активізації війни на Донбасі», – пояснив Віктор Уколов.

31 серпня Верховна Рада підтримала внесення змін до Конституції в частині децентралізації. За попереднє схвалення відповідного законопроекту проголосували 265 народних депутатів при мінімально необхідних 226.

Голосуванню передувало блокування президії Верховної Ради групою народних депутатів, які виступали проти ухвалення змін до Конституції, зокрема проти введення особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Луганської і Донецької областей.

Після голосування під стінами українського парламенту виникли сутички. Протестувальники почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців. За повідомленням МВС України, поранені близько 100 правоохоронців, один – загинув.

Як раніше наголошував президент України Петро Порошенко, жодного особливого статусу для Донбасу зміни не передбачають.

XS
SM
MD
LG