Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк обіцяє постраждалим внаслідок сутичок біля Ради матеріальну допомогу


Сутички під Радою, 31 серпня 2015 року
Сутички під Радою, 31 серпня 2015 року

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк обіцяє постраждалим внаслідок сьогоднішніх сутичок біля Верховної Ради матеріальну допомогу.

Також Яценюк засуджує події біля парламенту і називає їх «злочинним діянням окремих політичних сил».

«Ці політичні сили прийшли не захищати Конституцію.. І вони по суті гірше ніж терористи і бандити на сході. Ті хоч не приховують, що воюють з Україною. А ці під гаслами патріотизму і любові до України знищують українську державу», – заявив він у своєму зверненні.

Під стінами українського парламенту в Києві 31 серпня виникли сутички після того, як Верховна Рада підтримала в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Протестувальники почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців.

У мітингу під стінами парламенту брали участь ВО «Свобода», Радикальна партія, партія «УКРОП». Зокрема, активісти Всеукраїнського об’єднання «Свобода» тримали плакат «Особливий статус Донбасу» в Конституції – державна зрада», інші гасла, партійні прапори.

Водночас в об’єднанні «Свобода» заявили, що влада відповідальна за події біля Ради.

За даними МВС, поранені близько 90 правоохоронців, загинув боєць Нацгвардії. Загалом, за різними даними, постраждали від 119 до 122 людей.

Пізніше глава МВС Арсен Аваков повідомляв про затримання 30 учасників сутичок, в тому числі і мітингувальника, який кидав гранату у правоохоронців.

XS
SM
MD
LG