Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ засуджує сутички біля Ради, у яких постраждали журналісти


Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович

В Організації з безпеки і співпраці в Європі засуджують сьогоднішній інцидент біля Верховної Ради України, у результаті якого були поранені журналісти.

«Навіть якщо цей інцидент не був спрямований проти журналістів, я занепокоєна цим і закликаю владу оперативно розслідувати цю справу, так само, як і попередні напади на журналістів», – йдеться у заяві представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович, опублікованій у понеділок, 31 серпня.

Під стінами українського парламенту у Києві 31 серпня виникли сутички після того, як Верховна Рада підтримала у першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Протестувальники почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців. За даними МВС, поранені близько 90 правоохоронців, загинув боєць Нацгвардії.

Управління МВС України у Києві інформує про двох поранених працівників ЗМІ під час сутичок під Верховною Радою. Як повідомили в Інституті масової інформації, поранені – оператор телеканалу 1+1 Дмитро Большаков (у нього осколкове поранення у ногу) та оператор інформаційного бюро «Правий» Роман Малко (осколкові поранення обох ніг).

Голова МВС Арсен Аваков повідомив про затримання 30 учасників сутичок, у тому числі і мітингувальника, який кидав гранату у правоохоронців.

XS
SM
MD
LG