Доступність посилання

ТОП новини

Події біля Ради розслідуються за 4 статтями Кримінального кодексу – прокуратура


Сутички під Радою, 31 серпня 2015 року
Сутички під Радою, 31 серпня 2015 року

Столична прокуратура відкрила кримінальне провадження у зв’язку з подіями біля Верховної Ради за чотирма статтями Кримінального кодексу України.

За повідомленням прес-служби, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за попередньою правовою кваліфікацією – стаття 348 (вбивство або замах на вбивство співробітника правоохоронного органу при виконанні ним службових обов’язків), частина 3 статті 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), стаття 293 (групове порушення громадського порядку) та частина 2 статті 294 (масові заворушення) Кримінального кодексу України.

Під стінами українського парламенту в Києві 31 серпня виникли сутички після того, як Верховна Рада підтримала в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Протестувальники почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців.

За даними МВС, поранені близько 90 правоохоронців, загинув боєць Нацгвардії. Загалом, за різними даними, постраждали від 119 до 122 людей.

Пізніше глава МВС Арсен Аваков повідомляв про затримання 30 учасників сутичок, в тому числі і мітингувальника, який кидав гранату у правоохоронців.

XS
SM
MD
LG