Доступність посилання

ТОП новини

Ляшко: провокації біля Ради організовані для дискредитації партій, які проти змін до Конституції


Олег Ляшко
Олег Ляшко

Голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко вважає, що провокації біля Верховної Ради були організованими з метою дискредитації тих політичних сил, які виступають проти змін до Конституції в частині децентралізації. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«(Голова парламенту Володимир) Гройсман заявив, що відповідальні за теракт ті, хто привів людей під Раду. Це і є головна мета замовників і організаторів цієї кривавої провокації – спробувати дискредитувати політичні сили, які виступають проти путінських змін до Конституції України», – написав він.

Водночас у всеукраїнському об’єднанні «Свобода», представники якого сьогодні мітингували біля Ради, заявляють, що влада відповідальна за події біля Ради, також вважають, що «провокація» спланована главою МВС Арсеном Аваковим.

«Те, що Аваков так оперативно «призначив винних», свідчить про одне – провокація була ним і спланована. Путінським шляхом ідете! Бо той теж теракти влаштовував.. Ми зрозуміли, що ця влада не зупиниться ні перед чим – ні перед зрадою, ні перед кров’ю. Навіть перед великою кров’ю…», – заявили в «Свободі».

Під стінами українського парламенту в Києві 31 серпня виникли сутички після того, як Верховна Рада підтримала в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Протестувальники почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців.

У мітингу під стінами парламенту брали участь ВО «Свобода», Радикальна партія, партія «УКРОП». Зокрема, активісти Всеукраїнського об’єднання «Свобода» тримали плакат «Особливий статус Донбасу» в Конституції – державна зрада», інші гасла, партійні прапори.

За даними МВС, поранені близько 90 правоохоронців, загинув боєць Нацгвардії. Загалом, за різними даними, постраждали від 119 до 122 людей.

Пізніше глава МВС Арсен Аваков повідомляв про затримання 30 учасників сутичок, в тому числі і мітингувальника, який кидав гранату у правоохоронців. Згодом Аваков заявив, що затриманий є «свободівцем» з батальйону «Січ».

XS
SM
MD
LG