Доступність посилання

ТОП новини

ООН: гуманітарна ситуація на сході України погіршується


В ООН заявляють про погіршення гуманітарної ситуації на сході України. Про це йдеться в повідомленні центру новин міжнародної організації.

Управління ООН з координації гуманітарних питань називає головними проблемами відсутність безпеки, бюрократичні перепони, а також матеріально-технічні проблеми.

Через це міжнародні організації мають ускладнений досткп до близько двох мільйонів людей у районах, розташованих уздовж лінії зіткнення між урядовими силами і збройними групами.

«Постійні перестрілки у багатьох гарячих точках уздовж лінії зіткнення становлять серйозну загрозу життю багатьох цивільних», – сказано в повідомленні.

В ООН наголошують, що становище людей, які живуть уздовж лінії зіткнення, посилюється тим, що вони не можуть перебратися в безпечне місце через складну процедури видачі дозволів на переміщення.

Експерти нагадують про наближення зими і побоюються, що час вже втрачений, і через чинні обмеження тисячі постраждалих можуть залишитися без життєво необхідної допомоги.

В ООН також серйозно стурбовані становищем внутрішньо переміщених осіб. На сьогодні їх нараховується 1,4 мільйона осіб. Близько 60% усіх зареєстрованих внутрішніх біженців – люди похилого віку, 13% – діти.

XS
SM
MD
LG