Доступність посилання

ТОП новини

Уряд знайшов неемісійні джерела для соціальних виплат з 1 вересня – Яресько


Міністр фінансів України Наталія Яресько
Міністр фінансів України Наталія Яресько

Міністр фінансів України Наталія Яресько стверджує, що уряд знайшов неемісійні джерела для прискорення збільшення соціальних виплат. Про це, як повідомляє «Урядовий портал», вона заявила, коментуючи рішення Кабінету міністрів про підвищення соціальних стандартів уже з 1 вересня, а не з 1 грудня, як планувалося раніше.

Міністр фінансів вказує на кілька чинників ухвалення такого рішення. Серед них – кращі, ніж прогнозували, темпи виконання державного і місцевих бюджетів.

«Уряд був дуже економним у своїх видатках та вів активну боротьбу з махінаціями у податковій сфері», – твердить Яресько.

Вона також каже про зменшення темпів інфляції, уповільнення темпів падіння економіки, збереження стабільного курсу валюти протягом півроку, підвищення резервів Національного банку.

Яресько окремо наголосила на успішній співпраці з МВФ, що забезпечила Україну фінансовою підтримкою на 17,5 мільярдів доларів, з яких отримано вже 6,7 мільярда.

Про плани внести до парламенту законопроект про збільшення соціальних стандартів для майже 12 мільйонів українських громадян 30 серпня оголосив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк. За його словами, для цього було потрібно близько 10 мільярдів гривень, і «ми їх знайшли».

XS
SM
MD
LG