Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: через сутички біля Ради як свідків допитали понад 50 людей


Сутички біля Ради, 31 серпня 2015 року
Сутички біля Ради, 31 серпня 2015 року

У зв’язку сутичками, які сталися 31 серпня біля будівлі Верховної Ради, правоохоронцідопитали як свідків понад 50 людей.

«Уже допитали понад 50 свідків, визнали і допитали як постраждалих 35 осіб, оглянули численні відеозаписи зазначених подій тощо», – йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Генпрокуратури.

У відомстві також зазначають, що у рамках досудового слідства призначили низку судових експертиз, зокрема судово-медичну, дві вибухотехнічні, три молекулярно-генетичні, трасологічну, хімічну, дактилоскопічну та балістичну.

Під стінами українського парламенту в Києві 31 серпня виникли сутички після того, як Верховна Рада підтримала в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Протестувальники почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців. За даними МВС, у бік правоохоронців кинули бойову гранату. Один боєць Нацгвардії 31 серпня внаслідок отриманих поранень загинув. 1 вересня ще двоє бійців Нацгвардії померли від отриманих травм.

За даними міліції, нині затримані 18 людей, 13 – відпустили.

Столична прокуратура події біля Ради розслідує за чотирма статтями Кримінального кодексу України, за попередньою правовою кваліфікацією – вбивство або замах на вбивство співробітника правоохоронного органу при виконанні ним службових обов’язків, погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу, групове порушення громадського порядку та масові заворушення.

XS
SM
MD
LG