Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ офіційно підозрює чотирьох учасників сутичок біля Ради 31 серпня


Сутички біля Верховної Ради, 31 серпня 2015 року
Сутички біля Верховної Ради, 31 серпня 2015 року

Генеральна прокуратура оголосила про підозру чотирьом учасникам сутичок біля Верховної Ради 31 серпня.

«Вже є 4 особи, яким оголошені підозри. Ще багатьом учасникам будуть оголошені підозри сьогодні-завтра», – зазначив Генеральний прокурор Віктор Шокін під час зустрічісиловиків з президентом України Петром Порошенком.

Генпрокурор висловив переконання, що «скоро усі дізнаються і замовників, і організаторів, і виконавців цих злочинів», а слідство завершиться у найкоротші терміни.

За словами Шокіна, спільна слідча група отримала додаткові дані, які дозволяють кваліфікувати вчорашні дії учасників сутичок біля Ради як підготовка, організація та проведення терористичного акту.

31 серпня під стінами українського парламенту в Києві виникли сутички після того, як Верховна Рада підтримала в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Протестувальники почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців. За даними МВС, у бік правоохоронців кинули бойову гранату. У результаті сутичок загинули 3 бійці Нацгвардії. Як заявив речник МВС Артем Шевченко, загалом внаслідок сутичок постраждала 141 людина, із них – 131 міліціонер і боєць Нацгвардії. За даними міліції, нині затримані 18 людей, 13 – відпустили.

Столична прокуратура події біля Ради розслідує за чотирма статтями Кримінального кодексу України, за попередньою правовою кваліфікацією – вбивство або замах на вбивство співробітника правоохоронного органу при виконанні ним службових обов’язків, погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу, групове порушення громадського порядку та масові заворушення.

XS
SM
MD
LG