Доступність посилання

ТОП новини

Медведєв: Росія поки що не відмовиться від закупівель медтехніки


Дмитро Медведєв
Дмитро Медведєв

Російська влада не відмовлятиметься від закупівель імпортної медичної техніки, поки в країні не з’являться аналогічні за за ціною і якістю продукти. Про це на своїй сторінці в Facebook написав прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв.

«Кожне рішення буде вивірене, погоджене з медичною спільнотою», – йдеться в повідомленні.

У лютому Міністерство промисловості і торгівлі Росії внесло в уряд проект постанови про обмеження держзакупівель ліків. Тоді ж Дмитро Медведєв затвердив перелік іноземних медичних виробів, державні закупівлі яких будуть скорочені.

У серпні Мінпромторг запропонував розширити список медичних виробів та обладнання, забороненого до ввезення в Росію. У ньому понад 100 позицій. До нього, зокрема, додані рентгенівські апарати, протези серцевих клапанів, дефібрилятори, апарати інгаляційного наркозу, апарати штучної вентиляції легенів, милиці, антисептики, марлеві маски і презервативи.

Ініціатива викликала різку критику представників громадськості й лікарської спільноти. Понад 10 тисяч людей підписали петицію проти заборони на ввезення імпортних ліків і медичного обладнання. Керівники низки російських неурядових організацій звернулися до прем’єр-міністра країни з проханням створити робочу групу для доопрацювання проекту про обмеження держзакупівель медичних засобів.

XS
SM
MD
LG