Доступність посилання

ТОП новини

Рада схвалила японський кредит на модернізацію Бортницької станції аерації


Верховна Рада підтримала законопроект про ратифікацію угоди між Україною і Японією щодо надання кредиту для модернізації Бортницької станції очищення стічних вод в рамках реалізації проекту «Реконструкція споруд очистки стічних каналізаційних вод і будівництво технологічної лінії з обробки та утилізації осадів Бортницької станції аерації». Цей документ підтримали 265 парламентарів.

«Кредит буде погашатися та обслуговуватися за рахунок коштів «Київводоканалу», які будуть надходити до державного бюджету в рахунок погашення та обслуговування субкредиту», – доповідала міністр фінансів Наталя Яресько.

Кредитний договір про надання Україні 108 мільярдів єн (понад 900 мільйонів доларів) для реконструкції Бортницької станції аерації поблизу Києва міністерство фінансів України і Японське агентство міжнародного співробітництва підписали 6 червня. Кредит надають на 40 років із процентною ставкою 0,1% річних на перших 10 років.

За даними Кабміну, кредитна угода для модернізації Бортницької станції аерації є лише частиною фінансової підтримки України з боку Японії на загальну суму 1,5 мільярда доларів.

Бортницька станція аерації була споруджена у 1960–90-х роках і очищає всі стічні води Києва. Очищувальні функції станції зменшуються через зношеність і застарілість споруд й обладнання.

XS
SM
MD
LG