Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: сьогодні в Україні офіційно створюється Національна поліція


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

В Україні в середу офіційно створюється Національна поліція, заявляє прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час засідання уряду.

«Кабінет міністрів сьогодні приймає рішення щодо створення центрального органу виконавчої влади, який підпорядковується МВС, а саме: сьогодні в Україні офіційно створюється Національна поліція України», – сказав він.

2 липня Верховна Рада ухвалила законопроект про Національну поліцію, президент підписав цей закон 4 серпня. Проте поліцейські розпочали виконувати свої обов’язки, у тестовому режимі, ще з 4-го липня у Києві. Наразі патрульні також працюють в Одесі і Львові.

На початку серпня в МВС заявляли, що в Україні через три місяці національна поліція замінить міліцію. Тоді у МВС повідомили, що протягом місяця з дня опублікування закону буде створено новий центральний орган виконавчої влади – Національну поліцію, його керівника призначатиме Кабмін за поданням прем’єр-міністра України на підставі пропозиції міністра внутрішніх справ України.

Також упродовж місяця мають бути створені територіальні підрозділи Національної поліції.

Відповідно до норм закону, до складу Національної поліції увійдуть підрозділи кримінальної та патрульної поліції, а також органи досудового розслідування, поліція охорони, спецполіція та поліція особливого призначення.

Нова патрульна служба є одним із нововведень, запропонованих концепцію реформування МВС. Перехід до нової форми патрулювання триватиме, як прогнозують, до півроку.

XS
SM
MD
LG