Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: до початку опалювального сезону Україні треба ще 4,5 мільярда кубів газу


Україні до початку опалювального сезону потрібно закачати до підземних сховище ще 4,5 мільярда кубометрів газу, заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

За його словами, нині уряд шукає додаткові фінансові ресурси, щоб збільшити обсяги закачування газу.

«За останній місяць обсяги газу в сховищах зросли на 1,5 мільярда кубометрів і сьогодні становлять 14,5 мільярда кубів. Цього недостатньо для того, щоб пройти опалювальний сезон. Нагадаю, що ключовий критерій, за яким ми зможемо комфортно пройти опалювальний сезон, – це 19 мільярдів кубометрів газу має бути на початок опалювального сезону в наших сховищах», – сказав голова уряду.

Минулого тижня в Міненергетики України повідомили, що Київ сподівається у вересні підписати тристоронній протокол з Росією і Єврокомісією про поставки природного газу в опалювальний сезон 2015-2016 року.

«Нафтогаз України» з 1 липня зупинив закупівлю газу в російського «Газпрому» до узгодження умов постачання і нині купує газ тільки в Європі. Попередній осінньо-зимовий сезон пройшов за тимчасовими домовленостями, яких досягли за посередництва Європейського союзу.

«Газпром» і «Нафтогаз» у червні 2014 року подали зустрічі позовні заяви до Стокгольмського арбітражу. Москва вимагає погасити заборгованість за газ, а Київ наполягає на прийнятній газовій ціні.

XS
SM
MD
LG